Nytt projekt

Ja, behöver ett tidsfördriv nu i jobbsökandet, så jag har fått uppdraget att skapa en hemsida. Vad ska denna handla om då? Jo, min morfar John Carlberg, släktens enda kändis. Jag har aldrig träffat honom, han dog innan jag föddes, men han om någon i min släkt har levt ett otroligt liv. Han gick nämligen från att leva mitt ute i ingenstans, till att flytta till Stockholm och började dansa balett. Hans talang tog honom sedan till Paris där han blev en del utav världsberömda Svenska baletten. Efter att ha dansat på världsscenen i några år flyttade han tillbaka hem till Stockholm och skrev in sig på Konstfack. När han var klar 1933 hade han sin första konstutställning, vilket inte skulle bli den sista. Parallellt med konsten började han sin solokarriär som dansare. Hans föreställningar blev framförallt kända i Tyskland och Frankrike där han uppfattades som tidens mest betydelsefulla dansare. Konsten höll sig på en nationell nivå och han har haft utställningar i hela Sverige, framförallt i hans hemtrakter kring Västmanland. Han gick bort 1985. Min mamma berättade att en av hans största rädslor var att bli bortglömd, vilket är orsaken till att jag nu ska skapa en hemsida i hans minne. Han förtjänar det minst sagt! Tycker också att det är lite synd att jag inte ärvt en gnutta av hans vighet eller fysik. 

Kommentarer:

1 Gunnar Carlberg:

skriven

Hej Lovisa! Så kul att jag hittade din blogg. Kanske nedlagd så att du aldrig får mitt meddelande? Hur som helst. Jag heter Gunnar Carlberg och din mamma måste vara min kusin Min pappa hette Olle Carlberg och var nummer 11 i barnaskaran som John fick nummer 10 i.Jag tänker då och då på John och började leta på nätet i dag. Spännande med Paris och dansen. Jag minns honom mycket väl och har flera av hans bilder på väggen. Jo jag har också en dotterElsa som sedan många år bor i Paris med sin familj. Du kanske inte är kvar och har letat dig vidare. Ha det så bra och hälsa din mamma som jag tyvärr inte haft kontakt med på ganska många år. Vi träffades senast på en kusinträff på Råby gård för snart 20 år sedan. Gunnar i Stockholm

2 Barbro Fornstedt:

skriven

Hej,

Vad roligt att läsa vad du skriver Lovisa och även Gunnars kommentar.

Jag är dotter till Stig Carlberg och minns John från min barndom. Sökte lite information om honom idag efterssom jag och mina bröder precis har delat upp några av Johns tavlor som vi ärvt och tycker så mycket om.Kommentera här: